Zoeken
Nieuwsbrief

Aanmelden Afmelden

Template disclaimer


  • Deze templates zijn enkel voor persoonlijk gebruik, commercieel gebruik is niet toegestaan.

  • Zorg ervoor dat u bekend bent met het gebruik van houtbewerkingsgereedschappen. Neem altijd alle veiligheidsvoorschriften in acht. Vergeet niet dat uw vingers ook uw belangrijkste gereedschap zijn bij het bespelen van uw instrument!

  • Templates zijn onderhevig aan veranderingen. Doordat er continu verbeteringen doorgevoerd worden kan de getoonde afbeelding afwijken van het geleverde.

  • Sommige neckpockets zijn licht over- of onderbemeten. Deze kunnen later op de exacte maat geschuurd worden. Dit is gedaan om de neckpocket exact aan te kunnen passen op 'after market' halzen. Als een aftermarket hals gebruikt wordt, is het het beste om deze eerst in de template te passen. Is de hals te groot, kan de template aangepast worden, of, als dat niet gewenst is, de neckpocket wanneer gefreesd. Als de hals te ruim in de template valt kan een 'oversized' lager gebruikt worden om de neckpocket te frezen en daarna op maat te schuren.

  • 100% exacte replica's kunnen niet worden gegarandeerd. Laser toleranties, commerciele instrument variaties en andere factoren maken het onmogelijk om 100% accurate templates te maken. De meeste templates kunnen naar eigen inzicht of smaak aangepast worden door bijschuren of door de template te verplaatsen gedurende het bouwproces. Neckpockets zijn meestal een fractie smaller zodat ze op de juiste maat geschuurd kunnen worden voor een exacte passing of voor het gebruik van 'aftermarket' halzen.

  • Gebruik deze templates niet zonder kennis vergaard te hebben over het plaatsen van halzen, bruggen, scale-lengte, etc.etc. . Basis houtbewerkingsvaardigheden, zoals o.a. het kunnen werken met een bovenfrees zijn aanbevolen.